|

Ste tudi Vi na poti v izgorelost?

Živimo v izjemno zahtevnih časih, ko je na preizkušnji naše fizično telo in čustveno, mentalno ter energetsko stanje.

Dolgoročna stresna obdobja, v kateri smo nekateri živeli še pred korono, in kratkoročni intenzivni stresni intervali pogubno vplivajo na naše zdravje, stanje in počutje. S tem pa na naše odnose in življenje.

Veliko jih je že iskalo pomoč pri meni, saj si zaradi hude izčrpanosti, kronične utrujenosti ali izgorelosti, niso znali več pomagati.

Da ne bi pristali v breznu izgorelosti, je potrebno najprej poznati samega sebe in način življenja.

Kdo so tisti, ki ponavadi izgorijo?

ZVEZDA

Ali ste zvezda v podjetju? Tisti, ki je najboljši, najbolj karizmatičen? Ali bi podjetje brez vas propadlo? Na vas se po nasvet obračajo vsi, brez vas se ne spelje noben projekt, izgleda kot, da ne delate na enem delovnem mestu, ampak kar na treh ali več. Delo opravljate tudi doma, nimate časa zase in za bližnje.

NASVET: Zamislite se in preverite, zakaj pravzaprav živite ter kaj vam vloga zvezde v podjetju pravzaprav prinaša. Preverite, kakšne so vaše prave vrednote in kdo pravzaprav ste v svoji duši.

SRCE 

Ali delate svoje delo iz srca? Ga opravljate s strastjo in zavzetostjo? Če ga ne, to ni vaša krivda, preprosto ste na napačnem delovnem mestu. Če vašega dela ne opravljate iz srca, potem se borite proti sebi, kar privede do tega, da velik del vaše energije usmerite v samo – destrukcijo.


NASVET: Preverite, kaj je vaše pravo poslanstvo.

ROBOT

Ali delate v toksičnem okolju? So delovne razmere neugodne, mogoče celo manipulativne ali izkoriščevalske? Se v službi počutite, kot robot, vas nihče vas ne opazi, ne pohvali, z vami ravnajo nespoštljivo?

NASVET: Najpogosteje  za situacijo na delovnem mestu niste krivi vi, temveč kultura podjetja, v katerem delate. Ne krivite sebe in preverite, kje ste izgubili spoštovanje do sebe.
Če se najdete kjerkoli v teh opisih in menite, da imate simptome izgorelosti, ste izgoreli ali ste na poti, da boste izgorelost pozdravili, je pomembno, da svoje stanje resno upoštevate ter naredite vse, da spremenite svoj življenjski stil, svoje podzavestne vzorce o sebi in poskrbite zase.

Podobne Objave