Skupina za podporo staršem nadarjenih in preobčutljivih otrok

Imeti nadarjenega otroka oz. otroka, za katerega sumite, da je nadarjen, je lahko čudovita in hkrati lahko tudi grenka izkušnja, ko kljub prizadevanjem ne razumete svojega otroka in ga ne zmorete dohajati.

Otroci se zato lahko počutijo izgubljeni in sami.

Najstniki se zaprejo vase in postanejo tujci.

Starši pa so jezni in obupani, saj se jim zdi, da ne obvladovati situacije.

Nadarjeni otroci so lahko tudi preobčutljivi. Hitreje prepoznavajo vonje, slišijo risane junake in jih v trenutku prepoznajo, opazijo, da nosite novo obleko ali da ste žalosti. Sposobni so izjemne percepcije okolice, njihovo dojemanje sveta in ljudi je globoko, sočutno in polno modrosti. Pogosto so intuitivni in takoj prepoznajo čustva drugih. So zelo previdni in premišljeni.

Edinstvene sposobnosti pa jim lahko povzročajo tudi veliko stisko, ko jih moti lahko vse, kar jim omogoča normalno življenje.

Ni pa vse izgubljeno!

Nadarjeni otroci so čudovito neverjetni, ko lahko razumemo njihov notranji svet.

Vabljeni, da spoznate, kako sprejeti njihov notranji svet, kako z njimi komunicirati in jih usmerjati, kako jim pomagati in razvijati njihov potencial. Hkrati pa tudi, kako pomagati sebi, spustiti kontrolo tam, kjer ni potrebna in postaviti temelje, ki bodo obrodili sadove.

Če imate občutek, da je vaš otrok preobčutljiv ali mogoče nadarjen (nobeni IQ testi ali podobno niso potrebni), vas vabim, da se nam pridružite v PODPORNI SKUPINI ZA STARŠE NADARJENIH IN PREOBČUTLJIVIH OTROK.

Več informacij in prijava na [email protected] ali na povezavi:  https://katjaujcic.com/programi/nadarjeni/#koticek-za-starse

Vabljeni!

Podobne Objave