Blog | Izgorelost

Poklici, ki vodijo v izgorelost

Delovna mesta, kjer je največ izgorelih so vodilna delovna mesta.

Ste vedeli, da se je že skoraj 50 odstotkov poslovnežev, vodji in managerk srečalo s simptomi izgorelosti ali s posledicami srčno žilnih bolezni?

Prav tako izgoreva veliko zaposlenih v medicini in zdravstveni negi. Skrb za drugega, sočutje in nenehni stres so vzroki, ki zdravstvene delavce hitro privedejo do izčrpanosti in izgorelosti. V času pandemije je mnoge zaposlene v zdravstvu pripeljalo do skrajnosti, do roba izčrpanost in jih pahnilo v izgorelosti.

Z nenehnimi skrbmi, samo-kritiko in tekmovalnostjo pa se srečujejo samostojni podjetniki in podjetnice. Ste tudi vi v paniki, kako uspešen bo vaš posel jutri?

Zdaj je čas, da se človek ustavi in dojame, da življenje ni pehanje, ni borba, ni nenehna napetost, ampak je pretočnost, fleksibilnost in hkrati stabilnost, je razumevanje in sprejemanje, predvsem pa samo spoštovanje.

S pravim pristopom, ki omogoča vzpostavitev notranjih osebnih mej, razvoj zdrave samopodobe in samozavesti ter samospoštovanja, si lahko pomagamo, da postanemo tisti, ki upravljala s svojim življenjem in ne tisti, s katerim se upravljala.

Dovolite si zahtevati vašo moč, dostojanstvo in življenje nazaj. Jutri bo že prepozno.

 

 

Podobne Objave