fbpx

MNENJA

Participating in the Art Therapy Workshops and private session with Katja Ujcic has been transformative for me.  Katja's gentle approach allows for the process to begin. As the process continues, Katja senses and leads through her thoughtful questions and keen observation.  The process is subtle yet profound. Katja's workshops have been instrumental for me, giving me insight and revelation into my life. Katja process promotes healing and clarity of mind. 

Angela

Meni se je zgodila velika transformacija. Zdaj se pa na novo prilagajam svojim spremembam v življenju. In rabim čas, da se počasi to ustali. Sploh rabim čas, da začnem verjet, da je to res. Ker včasih se zjutraj zbudim in se vprašam, če sem slučajno to samo sanjala. Jaz imam pregled nad zemljevidom svojega življenja in odnosov. In imam občutek, da imam lahko tudi nadzor - da lahko zaprem vrata odnosom, ki jih ne želim več ohranjati.

Alenka, Koper

Art proces me je ponesel tako globoko, da je presenetil še mene. V varnem okolju sem si dovolila začutiti bolečino in jo »izliti« na papir. Proces je bil zelo osvobajajoč, kar pa mi je najbolj pomembno je transformacija, ki je sledila, saj sem ravno tako preko slikanja in plesa (gibanja) rano lahko zacelila. Katja ni samo visoko strokovno usposobljena terapevtka, je predvsem človek z veliko željo pomagati sočloveku, izredno srčna, sočutna in intuitivna. Njena tankočutna zaznava preko katere spremlja dogajanje klienta, človeku da občutek varnosti, sprejetosti, videnosti. Zdi se, kot da se vse dogaja v naravnem flowu, do globine, do katere je človek pripravljen iti, z ravno pravšnjo mero nežnosti in vzpodbude. Neprecenljiva izkušnja, ne samo to, po tem procesu sem dejansko drugačna. Odšla je velika mera stare žalosti in ranjenosti. Kako zelo res je, ko se spremeniš, se spremeni svet okoli tebe. Srčna hvala, draga Katja

Katja, Ljubljana

Za terapevtski proces sem se odločila, ker je bilo moje življenje en sam strah. Bala sem se sedanjosti, prihodnosti, vsaka neprijetna ali pa mogoče samo nenavadna ali nova situacija me je spravila v obup. Katja mi je odprla oči. Naučila me je, da se da situacijo pogledati tudi iz druge plati in jo sprejeti. Naučila me je poslušati sebe, svojo intuicijo, ki je prej sploh nisem slišala. Poslušala sem samo razum, ki pa me je spravljal v obup. V terapevtskem procesu cenim predvsem to, da lahko vedno povem, kaj me teži. Seveda se vedno pokaže, da ni tako hudo, kot se mi je prvotno zdelo. Kadar pa neke konkretne situacije, ki bi me težila, ni, s Katjino pomočjo raziskujem in odkrivam popolnoma nove stvari o sebi. Spoznavanje same sebe mi zelo veliko pomeni, ker bolj ko se poznam, lažje je življenje. Vse dogodke je lažje sprejemati. Sedaj vem, da je treba situacijo sprejeti takšno kot je, brez dodatne drame. Vse se nekako reši, uredi ali pa se pokaže, da sploh ni šlo za nič posebnega. Zelo mi ustreza tudi joga terapija. Vaje, ki jih Katja glede na moje trenutno stanje pripravi zame in jih izvajam vsako jutro mi dajejo dodatno moč. Takrat se res povežem s sabo in dan začnem kot jaz in ne kot nekdo, ki ima v glavi polno stvari, kaj je treba narediti... Že sam občutek, da gre za kombinacijo vaj, sestavljeno samo zame, je super.

- Helena, Ljubljana -

Kakšna sprememba v počutju! Sem tudi opazil, da imam drugo barvo na obrazu....Bolj živo! 

- T. -

Udeležba na ekspresivni art delavnici me je povsem presenetila. Čeprav Katjo poznam in spremljam njeno delo, moram priznati, da nisem pričakovala, da me bo delavnica »prestavila« v eno drugo stanje zavesti in v en drug čas, kjer bo do izraza prišla moja notranja moč in intuicija. Lahko povem, da sem izredno uživala v iskanju skritih delov sebe. Vesela sem, da sem ozavestila določene sence moje podzavesti, saj je ta občutek izredno osvobajajoč. Skupina udeležencev je bila majhna in v dveh dnevih smo ustvarile izjemno dobro vzdušje, medsebojno podporo in občutke varnosti, da je vsak udeleženec lahko napredoval skozi svoj proces iskanja delcev svoje Duše, ga na koncu tudi srečal in integriral v del svojega Življenja. Se prav ne da tega opisati manj poetično, ker je proces potovanja res intenziven in globok. Pri tem Katja izjemno nežno, a odločno vodi vsakega posameznika preko različnih metod (art terapija, slikanje, gibanje, opazovanje, pogovor in usmerjeno spraševanje) do uvidov v delce svoje podzavesti in na koncu tudi do osvoboditve. Skupina je pri tem v oporo, hkrati pa se vsi učimo od vseh. Delavnico priporočam vsakemu, ki ga zanima osebnostna rast in podzavestni mehanizmi naše osebnosti, ki nam tako ali drugače krojijo naše vedenje in posledično življenje. Delavnico priporočam tudi vsakemu, ki se lažje izraža preko slikanja, barv in gibanja in ima željo odkriti kaj novega o sebi tudi preko zrcal, ki nam ga odslikajo drugi ljudje. Delavnica za radovedne in pogumne. Izjemna izkušnja, ki mi je dala popotnico za zaupanje v lastno kreativnost in intuicijo.

- Polona - Ljubljana, julij 2019 -

Občutek imam, da vsi v nekem trenutku v življenju začutimo klic po notranji povezanosti, z vprašanji kdo sem in kaj počnem ali kaj bi moral/a početi, da bi imelo življenje poln, celostni smisel. Jaz sem v tem nekem trenutku čutila tudi, da moje življenje nima kreativne energije, da sem obstala in, da mi stari vzorci delovanja ne bodo prav nič pomagali stvari spremeniti. Tako sem nepričakovano naletela na Katjino delavnico "Potovanje K SEBI". Napovednik dvodnevne delavnice je v meni zazvenel kot jasen klic. Nisem vedela kaj pričakovat, zato sem se prepustila, vsa. Ne bi si mogla zamislit tako čudovitega vikenda. Enostavno prelivanje barv in risanje, gibanje, prepuščanje ne razmišljanju in načrtovanju se je sestavilo v celovit proces, izjemno potovanje v globoko notranjost. Dejansko K SEBI. Proces je močen in hkrati mogočen, prebija a hkrati prebuja. Ni enostaven in smer potovanja ni predvidljiva, zahteva pogum stopiti čez rob "okvirja slike", zahteva iskrenost v soočanju s svojo resnico in svojimi strahovi ... a vse to se dogaja na varen način, v varnem okolju, s čudovitim sprejemanjem ostalih udeležencev in z izjemno strokovno, telesno, čustveno, duhovno in energijsko podporo Katje. Einstein pravi, da je znanost brez vere hroma in da je vera brez znanosti slepa. Tako je meni (da sem se lahko prepustila procesu) bilo zelo pomembno tudi suvereno in prizemljeno prepletanje ezoterike s psihologijo. Katja je izjemna terapevtka, ob kateri začutiš, da te resnično čuti, da dejansko potuje s teboj. Srčno priporočam vsem, ki se želijo zbližat s samim seboj.Hvala za čudovit vikend. Se veselim vseh nadaljnjih srečanj. ... predvsem delavnic o intuciji.

- Mojca  -

Hoja po labirintu je bilo čudovito doživetje. Spust v svojo globino, povezava s sabo - kaj je moja želja, kaj si želim spustiti in iti naprej v življenju?

Moj notranji otrok je neizmerno užival, saj se je igral in zabaval.

Hvala, še bom prišla...


- Marjeta, Ribnica  -

Ko se v življenju premikamo s tokom (flow), namesto da se mu upiramo, je ta tok kot gorivo univerzuma, ki nam omogoča, da vsak trenutek surfamo na valovih življenja. Veliko ljudi živi svoje življenje in se bori proti temu toku. Poskušajo uporabiti silo ali odpor, da bi se njihova življenja odvijala tako, kot se jim zdi, da bi bilo za njih najbolje. Drugi se s tem tokom gibljejo kot mornar, ki uporablja veter, in verjame, da jih vesolje vodi točno tja, kjer morajo biti ves čas. Ta tok je dostopen vsakomur, ker se giblje skozi nas in okoli nas. Samo vprašanje je ali smo pripravljeni iti z njim ali se mu upreti. Spustiti kontrolo in zaupati toku, da nas resnično vodi tja, kamor moramo iti, je seveda velik zalogaj za večino od nas. Četudi gre samo za odločitev. Ko si dovolimo stopiti v ta tok, nam lahko pomaga občutiti povezavo s silo, ki je večja od nas in je vedno tam, da nas podpira. Za odločitev, da gremo s tokom pa je potreben tudi pogum, ker zahteva opustitev tega, da moramo vse kontrolirati in vse narediti sami. Vožnja po toku vesolja je lahko brez napora, razburljiva, presenetljiva in nad vsemi pričakovanji. Ko smo odprti za biti v tem toku, se odpiramo možnostim, ki obstajajo onkraj našega nadzora. Kot otrok smo bili naravno potopljeni v tok. Po poti življenja pa smo ga iz takih in drugačnih razlogov izgubili. Naše duše se odlično počutijo, ko se mu prepustimo, saj je to naše naravno stanje. Sama sem se temu toku prepustila na delavnici, kjer nas je skozi potovanje k sebi popeljala Katja Ujčič. Če želiš spoznati sebe na popolnoma drugačen način in začutiti, kaj pomeni biti v toku, ti tak izlet vase res toplo priporočam. Ne glede na to, da nam je bilo vnaprej povedano, da risarske oz. likovne sposobnosti v tem procesu ne igrajo prav nobene vloge, temu nisem čisto verjela. Sama namreč verjamem, da teh sposobni nimam. V teh dveh dneh me je najbolj presenetilo, da se je iz moje notranjosti na papir zlivalo nekaj, kar je zame imelo smisel, zgodbo, celo paleto čustev, lepoto in še kaj. In še popolni odklop od vsakdana je bil. Največja vrednost tega procesa je bila ravno to, da sem dejansko začutila, kaj tok (flow) pomeni tukaj in zdaj v 3D realnosti, ne samo nekje daleč, oddaljen v mojih mislih. Sedaj tudi v vsem ostalem, kar počnem, lahko sproti začutim in vidim, če sem takrat res v toku in če nisem, kaj lahko naredim, da bom. Na koncu smo vse umetnine povezali vsak v svojo zgodbo. Moja zgodba mi je med drugim pokazala tudi naslednji korak, ki mi bo pomagal ohranjati bivanje v tem toku čim več časa. Življenje je sestavljeno iz let, leta iz mesecev, meseci iz tednov, tedni iz dni in dnevi iz trenutkov. Tam se vse začne. Pri trenutku. In čemur posvečamo pozornost, raste… Naročite se na naše novice

Prijavite se s svojim e-poštnim naslovom. Prejeli boste brezplačne novice, nasvete, članke in ostale informacije.

Spoštujemo vašo zasebnost. Za več informacij o tem, kako skrbimo za vaše podatke, si oglejte naše pogoje zasebnosti.