MNENJA

Katja Ujcic is a very smart woman. She is very emphatic, has great knowledge and she is guiding her clients very soft and supporting through this process.
She is Art-Therapist and Yoga-Therapist and this is why she is able to estimate what is happening in every moment. She is asking very carefully and supporting questions, without pushing somebody. The music she is offering during this process is very touching. During the private session she took a lot of time to analyze with me, what happened. The relationship between Katja Ujcic and me is full of confidence and I feel safe to talk about everything.
She is full of heart energy and during the whole process I feel carried by a positive power, because we can laugh together, even if the topics are dark or heavy. It was an amazing experience to do these workshops and I am sure, that I will go on working with Katja Ujcic

-Sabine, Germany - 

Participating in the Art Therapy Workshops and private session with Katja Ujcic has been transformative for me.  Katja's gentle approach allows for the process to begin. As the process continues, Katja senses and leads through her thoughtful questions and keen observation.  The process is subtle yet profound. Katja's workshops have been instrumental for me, giving me insight and revelation into my life. Katja process promotes healing and clarity of mind. 

Angela

Meni se je zgodila velika transformacija. Zdaj se pa na novo prilagajam svojim spremembam v življenju. In rabim čas, da se počasi to ustali. Sploh rabim čas, da začnem verjet, da je to res. Ker včasih se zjutraj zbudim in se vprašam, če sem slučajno to samo sanjala. Jaz imam pregled nad zemljevidom svojega življenja in odnosov. In imam občutek, da imam lahko tudi nadzor - da lahko zaprem vrata odnosom, ki jih ne želim več ohranjati.

Alenka, Koper

Jaz po včerajšnji delavnici nikakor nisem mogla zaspati, kar nekaj se je dogajalo...Sem sestavljala oziroma se je sestavljala tudi pesem.

Resnica

Resnica je ena sama,

Globoko v nas zakopana.

In čaka

Čaka

Čaka, da jo prebudimo

In na plano jo spustimo.

Takrat bo ona poletela,

Se vsa razcvetela.

Bo veselje

In bo sreča.

Bo svetloba,

Bo svoboda.

- Helena, Slovenija - 

Delo v spletnem ateljeju je bilo zame intenzivno, a hkrati osvobajujoče. V proces sem dobila ravno prave okoliščine in delo, ki je odprlo vprašanja: kaj moram popraviti glede - poslušanja in slišanja življenja okrog sebe. Risba, ki sem jo ustvarila je namignila tudi nekaj negativnih vzorcev, za katere sem menila, da se ne morajo odraziti v mojih slikah. Prikazale so se na risbi v elementih in konstrukciji risbe ter v občutkih, recimo občutek osamljenosti, občutek, da mi nekdo jemlje moj osebni prostor, občutek, da nisem dovolj dobra,..... Vsekakor se preko tovrstnih delavnic spomnimo na omejitve in jih lažje zazremo. Tako jih kasneje lažje tudi spremenimo.

Tjaša, Slovenija

Art terapijo, ki jo vodi Katja, sem v takšni obliki izkusila prvič. Ker se že več let ukvarjam s slikarstvom, sem si težko predstavljala, kako bom zmožna spustiti svoje utečene načine ustvarjanja. Skozi proces se je zgodil premik iz glave v telo in povzročil, da sem lahko čisto spustila in dobila informacijo, kaj narisati. Presenetil me je ta hiter klik, ki se zgodi sam od sebe in točno veš, kaj je tvoja naslednja poteza. Narisala sem situacijo, ki me je pravzaprav morila že cel dan, pa se je nisem toliko zavedala, koščki informacij so se kar sestavljali skupaj in iz bolečine se je skozi proces risanja zgodilo zdravljenje. Všeč mi je, ker je proces nežen, kreativen, s tem ko stvar narišeš, jo spraviš iz sebe, postaneš opazovalec situacije in jo ozdraviš. Super je tudi bilo, ker smo ustvarjale v manjši skupini, tako sem doživela še procese drugih oseb in se z njimi povezala ter hkrati spoznala, da vsi doživljamo podobno, počutila sem se bolj človeško. Sliko sem si dala na vidno mesto, ker me pogled nanjo poveže s to novo, zdravo energijo, ki jo na ta način krepim. Res hvaležna za to izkušnjo.

- Anja, Slovenija - 

Art proces me je ponesel tako globoko, da je presenetil še mene. V varnem okolju sem si dovolila začutiti bolečino in jo »izliti« na papir. Proces je bil zelo osvobajajoč, kar pa mi je najbolj pomembno je transformacija, ki je sledila, saj sem ravno tako preko slikanja in plesa (gibanja) rano lahko zacelila. Katja ni samo visoko strokovno usposobljena terapevtka, je predvsem človek z veliko željo pomagati sočloveku, izredno srčna, sočutna in intuitivna. Njena tankočutna zaznava preko katere spremlja dogajanje klienta, človeku da občutek varnosti, sprejetosti, videnosti. Zdi se, kot da se vse dogaja v naravnem flowu, do globine, do katere je človek pripravljen iti, z ravno pravšnjo mero nežnosti in vzpodbude. Neprecenljiva izkušnja, ne samo to, po tem procesu sem dejansko drugačna. Odšla je velika mera stare žalosti in ranjenosti. Kako zelo res je, ko se spremeniš, se spremeni svet okoli tebe. Srčna hvala, draga Katja

- Katja, Ljubljana -

Art Heals program was really great for me. I discovered different aspects of myself, I merged two separated inner parts to one and experienced growth of some other parts that were still on the level of adolescence, I also did a lot of grounding and embodiment. I liked how we explored our subconsciousness in various ways: through art, writing stories and movement. My favorite part was the last one because it was so strong and life-changing and it felt good that the whole group supported me. Some things did trigger me, because of the process itself, but in the end, I am grateful for all! I definitely healed through this program and I feel more full of myself now. I became more aware that I exist, I feel more embodied and I found powerful archetypes inside of me that are really helpful. I can put myself in their perspective and do things in my life with more awareness, in a different way than before. Katja is some kind of a magician, it's hard to explain, she really feels your process and knows how to direct you in each moment. I like that she is very reachable and gives you feedback and support after each process. I loved this program because I enjoy the approach of healing through creativity and I liked the small group that felt very warm and acceptable to me. I truly recommend this experience!

- Anja, Slovenia -

Za terapevtski proces sem se odločila, ker je bilo moje življenje en sam strah. Bala sem se sedanjosti, prihodnosti, vsaka neprijetna ali pa mogoče samo nenavadna ali nova situacija me je spravila v obup. Katja mi je odprla oči. Naučila me je, da se da situacijo pogledati tudi iz druge plati in jo sprejeti. Naučila me je poslušati sebe, svojo intuicijo, ki je prej sploh nisem slišala. Poslušala sem samo razum, ki pa me je spravljal v obup. V terapevtskem procesu cenim predvsem to, da lahko vedno povem, kaj me teži. Seveda se vedno pokaže, da ni tako hudo, kot se mi je prvotno zdelo. Kadar pa neke konkretne situacije, ki bi me težila, ni, s Katjino pomočjo raziskujem in odkrivam popolnoma nove stvari o sebi. Spoznavanje same sebe mi zelo veliko pomeni, ker bolj ko se poznam, lažje je življenje. Vse dogodke je lažje sprejemati. Sedaj vem, da je treba situacijo sprejeti takšno kot je, brez dodatne drame. Vse se nekako reši, uredi ali pa se pokaže, da sploh ni šlo za nič posebnega. Zelo mi ustreza tudi joga terapija. Vaje, ki jih Katja glede na moje trenutno stanje pripravi zame in jih izvajam vsako jutro mi dajejo dodatno moč. Takrat se res povežem s sabo in dan začnem kot jaz in ne kot nekdo, ki ima v glavi polno stvari, kaj je treba narediti... Že sam občutek, da gre za kombinacijo vaj, sestavljeno samo zame, je super.

- Helena, Ljubljana -

Kakšna sprememba v počutju! Sem tudi opazil, da imam drugo barvo na obrazu....Bolj živo! 

- T. -

Udeležba na ekspresivni art delavnici me je povsem presenetila. Čeprav Katjo poznam in spremljam njeno delo, moram priznati, da nisem pričakovala, da me bo delavnica »prestavila« v eno drugo stanje zavesti in v en drug čas, kjer bo do izraza prišla moja notranja moč in intuicija. Lahko povem, da sem izredno uživala v iskanju skritih delov sebe. Vesela sem, da sem ozavestila določene sence moje podzavesti, saj je ta občutek izredno osvobajajoč. Skupina udeležencev je bila majhna in v dveh dnevih smo ustvarile izjemno dobro vzdušje, medsebojno podporo in občutke varnosti, da je vsak udeleženec lahko napredoval skozi svoj proces iskanja delcev svoje Duše, ga na koncu tudi srečal in integriral v del svojega Življenja. Se prav ne da tega opisati manj poetično, ker je proces potovanja res intenziven in globok. Pri tem Katja izjemno nežno, a odločno vodi vsakega posameznika preko različnih metod (art terapija, slikanje, gibanje, opazovanje, pogovor in usmerjeno spraševanje) do uvidov v delce svoje podzavesti in na koncu tudi do osvoboditve. Skupina je pri tem v oporo, hkrati pa se vsi učimo od vseh. Delavnico priporočam vsakemu, ki ga zanima osebnostna rast in podzavestni mehanizmi naše osebnosti, ki nam tako ali drugače krojijo naše vedenje in posledično življenje. Delavnico priporočam tudi vsakemu, ki se lažje izraža preko slikanja, barv in gibanja in ima željo odkriti kaj novega o sebi tudi preko zrcal, ki nam ga odslikajo drugi ljudje. Delavnica za radovedne in pogumne. Izjemna izkušnja, ki mi je dala popotnico za zaupanje v lastno kreativnost in intuicijo.

- Polona , Ljubljana  -

Občutek imam, da vsi v nekem trenutku v življenju začutimo klic po notranji povezanosti, z vprašanji kdo sem in kaj počnem ali kaj bi moral/a početi, da bi imelo življenje poln, celostni smisel. Jaz sem v tem nekem trenutku čutila tudi, da moje življenje nima kreativne energije, da sem obstala in, da mi stari vzorci delovanja ne bodo prav nič pomagali stvari spremeniti. Tako sem nepričakovano naletela na Katjino delavnico "Potovanje K SEBI". Napovednik dvodnevne delavnice je v meni zazvenel kot jasen klic. Nisem vedela kaj pričakovat, zato sem se prepustila, vsa. Ne bi si mogla zamislit tako čudovitega vikenda. Enostavno prelivanje barv in risanje, gibanje, prepuščanje ne razmišljanju in načrtovanju se je sestavilo v celovit proces, izjemno potovanje v globoko notranjost. Dejansko K SEBI. Proces je močen in hkrati mogočen, prebija a hkrati prebuja. Ni enostaven in smer potovanja ni predvidljiva, zahteva pogum stopiti čez rob "okvirja slike", zahteva iskrenost v soočanju s svojo resnico in svojimi strahovi ... a vse to se dogaja na varen način, v varnem okolju, s čudovitim sprejemanjem ostalih udeležencev in z izjemno strokovno, telesno, čustveno, duhovno in energijsko podporo Katje. Einstein pravi, da je znanost brez vere hroma in da je vera brez znanosti slepa. Tako je meni (da sem se lahko prepustila procesu) bilo zelo pomembno tudi suvereno in prizemljeno prepletanje ezoterike s psihologijo. Katja je izjemna terapevtka, ob kateri začutiš, da te resnično čuti, da dejansko potuje s teboj. Srčno priporočam vsem, ki se želijo zbližat s samim seboj.Hvala za čudovit vikend. Se veselim vseh nadaljnjih srečanj. ... predvsem delavnic o intuciji.

- Mojca  -

Hoja po labirintu je bilo čudovito doživetje. Spust v svojo globino, povezava s sabo - kaj je moja želja, kaj si želim spustiti in iti naprej v življenju?

Moj notranji otrok je neizmerno užival, saj se je igral in zabaval.

Hvala, še bom prišla...


- Marjeta, Ribnica  -

Ko se v življenju premikamo s tokom (flow), namesto da se mu upiramo, je ta tok kot gorivo univerzuma, ki nam omogoča, da vsak trenutek surfamo na valovih življenja. Veliko ljudi živi svoje življenje in se bori proti temu toku. Poskušajo uporabiti silo ali odpor, da bi se njihova življenja odvijala tako, kot se jim zdi, da bi bilo za njih najbolje. Drugi se s tem tokom gibljejo kot mornar, ki uporablja veter, in verjame, da jih vesolje vodi točno tja, kjer morajo biti ves čas. Ta tok je dostopen vsakomur, ker se giblje skozi nas in okoli nas. Samo vprašanje je ali smo pripravljeni iti z njim ali se mu upreti. Spustiti kontrolo in zaupati toku, da nas resnično vodi tja, kamor moramo iti, je seveda velik zalogaj za večino od nas. Četudi gre samo za odločitev. Ko si dovolimo stopiti v ta tok, nam lahko pomaga občutiti povezavo s silo, ki je večja od nas in je vedno tam, da nas podpira. Za odločitev, da gremo s tokom pa je potreben tudi pogum, ker zahteva opustitev tega, da moramo vse kontrolirati in vse narediti sami. Vožnja po toku vesolja je lahko brez napora, razburljiva, presenetljiva in nad vsemi pričakovanji. Ko smo odprti za biti v tem toku, se odpiramo možnostim, ki obstajajo onkraj našega nadzora. Kot otrok smo bili naravno potopljeni v tok. Po poti življenja pa smo ga iz takih in drugačnih razlogov izgubili. Naše duše se odlično počutijo, ko se mu prepustimo, saj je to naše naravno stanje. Sama sem se temu toku prepustila na delavnici, kjer nas je skozi potovanje k sebi popeljala Katja Ujčič. Če želiš spoznati sebe na popolnoma drugačen način in začutiti, kaj pomeni biti v toku, ti tak izlet vase res toplo priporočam. Ne glede na to, da nam je bilo vnaprej povedano, da risarske oz. likovne sposobnosti v tem procesu ne igrajo prav nobene vloge, temu nisem čisto verjela. Sama namreč verjamem, da teh sposobni nimam. V teh dveh dneh me je najbolj presenetilo, da se je iz moje notranjosti na papir zlivalo nekaj, kar je zame imelo smisel, zgodbo, celo paleto čustev, lepoto in še kaj. In še popolni odklop od vsakdana je bil. Največja vrednost tega procesa je bila ravno to, da sem dejansko začutila, kaj tok (flow) pomeni tukaj in zdaj v 3D realnosti, ne samo nekje daleč, oddaljen v mojih mislih. Sedaj tudi v vsem ostalem, kar počnem, lahko sproti začutim in vidim, če sem takrat res v toku in če nisem, kaj lahko naredim, da bom. Na koncu smo vse umetnine povezali vsak v svojo zgodbo. Moja zgodba mi je med drugim pokazala tudi naslednji korak, ki mi bo pomagal ohranjati bivanje v tem toku čim več časa. Življenje je sestavljeno iz let, leta iz mesecev, meseci iz tednov, tedni iz dni in dnevi iz trenutkov. Tam se vse začne. Pri trenutku. In čemur posvečamo pozornost, raste… Naročite se na naše novice

Prijavite se s svojim e-poštnim naslovom. Prejeli boste brezplačne novice, nasvete, članke in ostale informacije.

Spoštujemo vašo zasebnost. Za več informacij o tem, kako skrbimo za vaše podatke, si oglejte naše pogoje zasebnosti.