|

Globlji vzroki izgorelosti

K izboljšanju stanja izgorelost je nujno, da nase pogledate celostno. Preverite vaše fizično, mentalno, emocionalno in energetsko stanje, saj preplet teh stanj vpliva na vaše počutje. Če je namreč samo en vaš del v negativnem stanju, bo za seboj sčasoma povlekel še druge. Pomembno je izpostaviti, da je energetsko stanje vašega telesa tisto, ki ima najmočnejši vpliv, zato je izjemnega pomena, da redno dnevno skrbite za higieno in regeneracijo vaše energije.

Pri izgorelosti, kronični utrujenosti in podobnih stanjih pa je pomembno, da si iskreno odgovorite tudi na sledeča vprašanja:

→kdaj in kje vam je bil odvzet prostor za vaše izražanje,

→kdaj zavržena vaša moč in poteptano vaše navdušenje?

Vse, kar v življenju počnemo, moramo namreč početi iz srca.

Izgorelost je posledica zanikanja vaše resnice, da to, kar počnete na delovnem mestu (lahko pa tudi drugje), ni to, kar bi vi res radi počeli.

In to zanikanje, vztrajanje pri tej maski, tej iluziji, terja od vas ogromno energije.

Da izstopite iz zloveščega hrčkovega kolesa, morate najprej zbrati pogum in se soočiti z vašo resnico: koliko vašega življenja je zares vašega? 

Zakaj ste v vlogi večne žrtve, zakaj delujete kot robot in zakaj se na vas lepijo vse mogoče naloge in dolžnosti? Pri odgovorih na ta vprašanja, naj vam pomaga nekdo, ki mu zaupate, vas pozna ter razume ali pa se pogovorite z vašim terapevtom.

Bolj kot boste dopustili, da bo vaša resnica jasna, hitreje se boste regenerirali.

Podobne Objave